Zubné šperky

Zubné šperky

            

Súčasťou estetickej starostlivosti môže byť aj nalepenie zubných šperkov. Jedná sa o bezbolestnú a bezpečnú aplikáciu dentálnych šperkov na povrch

Povrch zuba sa najprv očistí. Ďalej sa po niekoľkých krokoch prilepí ozdoba na zub. Vlastná procedúra potom pri dodržaní týchto predpokladov zaberie asi 30 minút času. Šperk sa lepí kompozitnou živicou a povrch zuba nie je poškodený. Ozdobný kamienok je možné kedykoľvek bez zvyškov odstrániť.
Podmienkou pre bezpečnú aplikáciu dentálnych ozdôb je predovšetkým perfektná ústna hygiena a dobre ošetrený chrup. Ozdobu možno upevniť všade tam, kde nebude prekážať do zhryzu, najčastejšie sa však uplatňujú horné postranné rezáky.

Šperkom môžu byť kamienky rôznych farieb, tvarov a veľkostí - najčastejšie kryštály z pravého diamantu alebo zirkónu vo veľkosti 1,5 - 2,5 mm v rôznych farbách. Široká ponuka šperkov zahŕňa najrôznejšie materiály, tvary, veľkosti a farby. To, ako dlho šperk na zube vydrží, závisí od viacerých faktorov - najmä na umiestnenie šperku, na zloženie slín atď. V každom prípade by mal vydržať  dlhšie než rok. Prechod medzi povrchom zuba a ozdobou je úplne plynulý, v priebehu niekoľkých dní sa vedomie nového predmetu v ústach úplne vytratí. Spojenie medzi šperkom a povrchom zuba je veľmi pevné, netreba báť jeho uvoľnenia počas jedla.

V ambulancii dentálnej hygieny ponúkame lepenie zubných šperkov. 

Cena za nalepenie Swarovski šperku na jeden zub je 25 Eur.